kombineret holdtræning

Varighed: 55 minutter
Instruktør: Stine
Tidspunkt: Onsdag – 10.15-11.10

Formål:
Formålet er at øge truncusstabiliteten, forbedre styrke og den funktionelle stabilitet samt øge balanceevnen. Målet er at øge kropsbevidstheden og den posturale kontrol.

Målgruppe:
Holdet er for dig der døjer med funktionsnedsættelse i bevægelsesapparatet, holdningsrelaterede gener, ændret balance, nedsat styrke eller for dig, der bare gerne vil forbedre din fysiske tilstand.

 Behandlingsplan:
1 x ugentligt af 55 min.

 Indhold og træningsprincip:
10 min. opvarmning på motionscykel, crosstrainer eller gå-løbebånd efter eget valg. Dette skal foregå inden timens opstart. Derefter 5-10 min hvor leddene bliver bevæget godt igennem. Dette er med henblik på at øge blodcirkulationen og aktivering af det neuro-muskulære samspil.

Derefter trænes der i ca. 30-40 min. med forskellige redskaber såsom elastikker, store bolde, balancepuder, håndvægte, stepbænke mm. Træningen foregår i et roligt tempo og vil variere mellem at være med lav vægt og mange gentagelser og tungere vægt og få gentagelser. Målet er at træne både styrke, men også udholdenhed i muskulaturen.

Der sluttes af med 5-7 min. udspænding.

Fokusområde:
Fokusområdet på dette hold er hele kroppen, kroppens holdning og kropsbevidstheden.

Introduktion:
Inden opstart er det en god ide at rådføre sig med en fysioterapeut, så det er muligt at optimere træningen og kende fokusområderne.

Holdet køres under sygesikring og der kan ydes tilskud fra sygeforsikringen Danmark. Mulighed for egenbetaling.