Info

Vores behandlinger

Vores fysioterapeuter har en bred erfaring med behandlinger og forløb, således du kan komme til os uanset om det gælder smerter i ryg, nakke eller lænd, diverse sportsskader, gigtsygdomme eller svimmelhed og hovedpine.

Fysioterapi

Hos Langå Sundhedscenter udbyder vi fysioterapi.

Generelt om behandlingen

Fysioterapi indeholder undersøgelser, behandlinger og genoptræning. Vi hos Langå Sundhedscenter gør alt hvad vi kan for, at du skal føle dig mødt i din problemstilling og sammen tilrettelægger vi et forløb, som gavner dig på både kort og langt sigt.

Første konsultation

Første konsultation indeholder samtale, grundig undersøgelse, diagnostik og opstart af behandlingsforløb.

Fysioterapeuten går grundigt til værks og undersøger din problematik i sammenspil med dig, hvor du har mulighed for at beskrive dine udfordringer. Hvis det vurderes, at ultralydsscanning vil være gavnligt for mere præcis diagnose, så tilbyder vi også det. 

Til sidst vil fysioterapeuten komme med en vurdering og igangsætte den relevante behandling.

Personligt forløb

Hos os kan du få hjælp til lige præcis dét, du har brug for. Vi er professionelle i vores tilgang og vi sammensætter dit forløb på et højt fagligt niveau.

Vores fysioterapeuter har en bred erfaring med behandlinger og forløb. Du kan således komme til os uanset om det gælder smerter i ryg, nakke eller lænd, sportsskader, gigtsygdomme eller svimmelhed og hovedpine etc.

Træning vil i mange tilfælde have en gavnlig effekt på din problematik. Derfor kan holdtræning, superviseret træning og skræddersyede træningsplaner blive en del af forløbet.

Træningen indeholder øvelser, der gavner netop dig og din problematik. 

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning  er en undersøgelsesmetode, der kan vise og identificere skader i kroppens strukturer, herunder sener, muskler, knogler, ledbånd og slimsække. Under scanningen er det også muligt, at se de forskellige vævsstrukturer under bevægelse – det er en fordel ift. at identificere skader i vævet.

Ultralydsscanning kan ikke stå alene, men er en del af den grundige kliniske undersøgelse.

Der er et tillæg på 295kr på undersøgelse med ultralydsscanning.

Vi uddanner dig i netop din problematik

Vi gør meget ud af, at du skal modtage en effektiv behandling og blive informeret om, hvor din problematik stammer fra og hvad du kan gøre, for at undgå dens tilbagevenden. Det er vores mål at uddanne dig i din problemstilling, således du selv får en viden og indsigt i, hvad du kan gøre for at forebygge tilbagefald og behandle dig selv.

Diagnoser

Vi er et hold af erfarne fysioterapeuter med meget videreuddannelse. Vi ser alle typer skader/problematikker. Vi har bla. stor erfaring indenfor:

 • Ryg/nakke: Discus prolaps, Stenose, spondylolistese, slidgigt/artrose, hypermobilitet, genoptræning efter rygoperation.
 • Hoved: Hovedpine, Hjernerystelse (comotio cerebri), svimmelhed.
 • Skulder: Muskeloverrivning af styresenen  (supraspinatus ruptur), Inflamation/betændelse af styresenen (tendinopati), Indeklemningssyndrom (skulder impingement), slidgigt/artrose, betændt slimsæk (bursit), hypermobilitet, instabilitet, Skulder ude af led (Luksation) frossen skulder, genoptræning efter skulderoperationer (fx pladsgørende operation/dekompression)
 • Albue/hånd: Tennisalbue og golfalbue (lateral og medial epikondylit), 
 • Hofte: Artrose/slidgigt, Indeklemning i hofte (hofte impingement), lyskesmerter, piriformis-syndrom, hofte-dysplasi, hoftebøjer-smerter (psoas /iliopsoas), betændt slimsæk (bursit), genoptræning efter hofteoperation (fx ny hofte/hofte-alloplastik, lårbensbrud, hofte-artroskopi)
 • Knæ: Slidgigt/artrose, Springerknæ (patellar tendinopati), Løberknæ (tractus iliotibialis syndrom), Menisk-skade, brusk-skade, Bakers-cyste, knæskal af led (patella luksation), genoptræning efter operation (fx nyt knæ/knæ-alloplastik, kikkert-operation/ knæ-artroskopi)
 • Fod/ankel: Platfod (pes planus), hulfod (pes cavus), overpronation, nedsunken forfod, Ankel-forstuvning/distorsion forfodsvarus/valgus, svangsenebetændelse/svangseneirritation (fascitis plantaris), Slidgigt/artrose hælspore, smerter i hælpuden, akillesenebetændelse (achilles tendinopati), Mortons neuron.

Tillægsbehandlinger

Du har mulighed for at få laserbehandling, ultralydsscanning og akupunktur som tillæg til din behandling.

behandling

Generelt om behandlingen

Vi tilbyder en lang række forskellige behandlingsmuligheder. Alt efter din problematik og præference finder vi sammen den ideelle behandling til dig.

Vi udbyder bla:

 • Manuel behandling (herunder massage, ledmobilisering og ledmanipulation)
 • Træning (holdtræning og individuel træning)
 • Laserbehandling
 • Akupunktur
 • Fremstilling af såler (Supersole og Solemaids)

 

Manuel behandling

Manuel behandling består af forskellige typer manuelle teknikker med forskelligt formål. Ledmobilisering og ledmanipulation er en måde at frigøre led og skabe bedre bevægelighed samt afslapning af muskulatur. Massage er en mehandling af muskulatur for at afspænde muskler og øge smidighed. Bindevævsmassage (myo-fascial release) er en behandling af  musklernes bindevæv. Det øger blodgennemstrømning og afspænder muskulatur. Bindevævsmassage kan også laves med cupping.

Træning

Træning er ikke bare træning! Vi er eksperter i at skræddersy træningen, så den passer specifikt til dig og din problematik. Det er vigtigt for at opnå det bedste resultat. 

Vi  tilrettelægger træningen i forhold til dine behov, men også i forhold til dine præferencer. Vi laver holdtræning, individuel træning i vores træningscenter og træningsprogrammer, der udføres hjemme. Sammen finder vi ud af hvad, der passer dig bedst.

K-laser og ShockWave

K-Laser. Uanset om din skade er akut eller kronisk, overfladisk eller dyb, kan K-Laser terapi hjælpe.

Behandling med K-Laser er en meget effektiv behandling, hvor du i de fleste tilfælde vil have en mærkbar effekt allerede efter 1-2 behandlinger, som kan vise sig i form af smertelindring og-/eller større bevægelighed.

Patienterne oplever en kort og smertefri behandling som hurtig og effektivt giver smertelindring og stimulerer til heling af skadet væv.

Der er et tillæg på 150kr på behandling med K-Laser.

Kilde: https://k-laser.dk/

Shockwave, eller trykbølgeterapi, anvendes til at lindre smerte og fremme heling af en række forskellige tilstande. Shockwave involverer anvendelse af akustiske bølger med høj energi til det berørte område af kroppen.

Shockwaveterapi anvendes oftest til at behandle tilstande som seneskader, muskelsmerter, ligamentproblemer og knogleskader.

Behandlingen fungerer ved at øge blodcirkulationen til det berørte område, hvilket fremmer helingsprocessen. Behandlingen bruges også til at nedbryde kalkaflejringer i vævet, og til at løsne stramme muskler eller sener.

akupunktur

Vi tilbyder  behandling med medicinsk akupunktur. Akupunktur er en behandlingsmetode, hvor fysioterapeuten stikker tynde nåle ind i hud og muskler, hvor de stimulerer nerverne. Dette medfører øget blodgennemstrømning i området og udskillelse af smertedæmpende hormoner.

Der er et tillæg på 50kr på behandling med akupunktur.

Kilde: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/sundhedsoplysning/diverse/hvad-er-akupunktur/

Solemaids & Supersole

Supersole

Supersole er unikke individuelt tilpassede indlægssåler, der er ideelle såvel til hverdagsbrug som til sport og fritid.

Fremgangsmåde: På baggrund af grundig undersøgelse og test afklares, om en given muskuloskeletal problematik stammer fra fødderne. Hvis det vurderes, at SuperSole vil kunne bedre din problematik, så udvælges den helt rette sål til dig. Herefter tilpasses sålerne meget specifikt, så de passer præcis til dig og din problematik.

Sålerne bruges ofte til at afhjælpe symptomer fra platfod (pes planus), hulfod (pes cavus), Overpronation, nedsunken forfod, forfodsvarus/valgus, svangsenebetændelse/svangseneirritation (fascitis plantaris), Slidgigt/artrose hælspore, smerter i hælpuden, Mortons-neuron, akillesenebetændelse (achilles tendinopati), Springerknæ (patellar tendinopati), Løberknæ (tractus iliotibialis syndrom), knæsmerter og hoftesmerter.

Vores behandler Bjørn er uddannet i Supersole.

Kilde: https://clinicalinnovation.dk/shop/supersole-58c1.html

Solemaids:

Solemaids er specialfremstillede såler til børn med hælsmerter. Hælsmerter hos børn skyldes næsten altid Severs syndrom der er en smertefuld gene, som mærkes på den bagerste del af hælbenet. Smerten opstår, når gentagne belastninger forstyrrer hælbenets vækstzone, når knoglen er under hormonel forandring og endnu er blød.

Tilstanden er normal hos børn i alderen 9-14 år, men kan starte allerede når barnet er 7 år. Og hos børn, der vokser sent, kan enkelte børn have Severs syndrom, når de er 16 år. Når vækstzonen lukker, forkalker hælbenet og tilstanden forsvinder.

Hvem får Severs syndrom?
Børn med højt fysisk aktivitetsniveau har større risiko for at udvikle Severs syndrom end børn, der ikke er meget fysisk aktive. Idrætsaktive børn, der dyrker sport mange gange om ugen, er særligt udsatte. Severs syndrom ses blandt børn, der går til fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og anden idræt, hvor løb og spring indgår.

Hvordan udvikler hælsmerterne sig?
Severs syndrom begynder typisk med ømhed i hælene i timerne efter, at barnet har løbet og været aktivt. Efter nogen tid begynder barnet at have ondt, også imens barnet er aktivt. Den vedvarende belastning, som hælene udsættes for, kan forværre tilstanden og barnet får svært ved at gennemføre aktiviteter og må ofte afbryde træning eller kamp.

Hvordan virker Solemaids?
Når Solemaids bruges i barnets fodtøj, kan barnet gå og løbe uden at belaste hælene. Solemaids fjerner nemlig trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af kiler, der sidder umiddelbart foran hælpuderne. Kilerne løfter hælbenene op, så hælene svæver. Herved flyttes trykket længere frem på fødderne og væk fra de irriterede hæle.

Vores behandler Bjørn er uddannet i at diagnostisere Severs Syndrom og tilpasse sålerne.

Kilde: https://solemaids.dk/